jueves, 23 de junio de 2016

Dia 10: dijous, 23 de juny de 2016

Amb aquest post volem fer-vos arribar algunes informacions que el regidor de Cultura, l'Albert Benzekry, ens ha enviat. Volem, primer de tot, agrair la seva amabilitat, la seva transparència i la seva voluntat de donar informació. 

En relació a l'aparició de les restes arqueològiques, el regidor ens comenta: 

- Corresponen al mur oest de Can Sans, casa que ja està documentada al llibre de La Garriga Secreta 2. 

- Sobre els possibles endarreriments que aquestes restes puguin causar en el desenvolupament de les obres, ens explica que: "cal tenir en compte que estem parlant de prospeccions molt petites (no com quan va aparèixer el subsòl de la Plaça), que, si es van fent en el moment en què van apareixent les estructures, s’han de poder combinar fàcilment amb el ritme de les obres, que poden anar avançant en altres punts mentre es fan, de manera que no hi hagi endarreriments, almenys significatius. Tot això ho supervisa l'arqueòloga territorial de la Generalitat, amb qui ja estem en contacte". A més, també ens explica que el "el mur no té cap afectació pel pas del clavegueram o del que s'hagi de soterrar". 

- "Les intervencions arqueològiques, lògicament, ens costen diners -pocs- però s’han de fer, per llei, sempre que apareixen estructures al subsòl. Ens ajuden molt -almenys per l'àrea que m'afecta i interessa- a intentar garantir la recerca i la millora de la documentació del patrimoni i de la història que aquest patrimoni ens permet explicar. Si no traiem suc, d’aquestes intervencions, estarem invertint uns diners que no ens aportaran cap valor afegit. Per poc més, ara tenim l’oportunitat (i dubto que la tornem a tenir) d’obtenir unes informacions que ajudin a fer créixer el coneixement del patrimoni i la història garriguenques"

El regidor també ens explica que des de la seva àrea treballen per ubicar noves senyalitzacions que expliquin el patrimoni del nostre poble i que precisament a l'àrea de la qual ara parlem hi haurà algunes mostres de la Garriga del 1716. 

Finalment, volem tornar a agrair la informació. Moltes gràcies, Albert!

No hay comentarios:

Publicar un comentario